• Тел. 0888/403 752 | 0886/084 292
  • BG
  • EN
20 Авг
2007

Наскоро в град Варна  се  проведе  демонстрация  на  най-новия  строителен продукт на българският пазар - изолационен термоблок. В рамките на няколко часа беше изградена къща с жилищна   площ 50 квадратни метра.

    Новата  технология  позволява  изграждането  на  постройка   за часове  с  40  процента  по-ниска  себестойност  от  традиционното строителство  от  работници   без специализирана квалификация.      Според инвеститорите в проекта бъдещето на  строителството е в този материал, който на този етап, е най-енергийноефективното решение и трайно ще измести тухлата. Продуктът е познат на световния пазар като ICF и е категоризиран като оставащ кофраж, който играе ролята и на перфектна изолация. Тази технология е създадена от строители и вече е широко разпространена в страни като  САЩ, Канада, Русия, Австрия, Франция, Германия, Великобритания и много други.

    Изолационният термоблок напомня конструктор лего чрез изключително лесния начин на работа. Продуктът е много лек и е 100 процента рециклируем. Къща, построена с ИТБ, се отличава със здравина и издържливост на екстремни усливия, както и изключителни показатели засигурност и стабилност в земетръсни зони. Строители от САЩ дават до 100 години гаранция за сградите от ИТБ и представят продукта издържлив дори и на природна стихия като торнадо. 

Назад към новини