• Тел. 0888/403 752 | 0886/084 292
  • BG
  • EN
31 Юли
2007

БЪЛГАРСКИЯТ ПАЗАР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ - ТЕНДЕНЦИИ И РАЗВИТИЕ

Българският пазар на недвижими имоти бележи увеличен ръст на развитие от 2006 г. и началото на настоящата 2007г. Специалистите в бранша прогнозират, че  скоро   ще се наблюдава и една нова за страната тенденция - застрояването на големи пространства в предградията на големите градове, включващо молове, шопингцентрове и луксозни търговски пространства.

Новата вълна от строителни проекти, навлизаща на българският пазар, ще се фокусира върху развитието на парко-зоните. В тях се предвижда да  има пространства с много и разнообразни магазини ориентирани предимно към средната класа.

Тези парко-зони обикновено са ситуирани извън застроените градски площи и разполагат с удобен достъп. Моловете обикновено предлагат луксозни и скъпи продукти, докато парко-зоните предлагат приемливи цени, но в повечето случаи при тях отсъстват удобства като кафета и  ресторанти.

Засега такива проекти все още липсват в България. Те изискват по-големи инвестиции, а компаниите у нас тепърва започват да се обединяват и да работят съвместно. Поради това е трудно да се прогнозират и цените за наемите в такива обекти.

Назад към новини